Kako skuhati hrenovke

Hrenovke so priljubljena, hitro pripravljena jed, idealna za hitra kosila ali prigrizke. Kuhanje hrenovk je preprosto in ne zahteva veliko časa. Tukaj je osnovni postopek za kuhanje hrenovk. Potrebujete: Hrenovke Lonec Voda Klešče ali vilico Postopek: Priprava lonca: Najprej napolnite lonec z dovolj vode, da bodo hrenovke popolnoma prekrite. Količina vode se lahko prilagodi glede…

Hrenovke so priljubljena, hitro pripravljena jed, idealna za hitra kosila ali prigrizke. Kuhanje hrenovk je preprosto in ne zahteva veliko časa. Tukaj je osnovni postopek za kuhanje hrenovk.

Potrebujete:

 • Hrenovke
 • Lonec
 • Voda
 • Klešče ali vilico

Postopek:

 1. Priprava lonca: Najprej napolnite lonec z dovolj vode, da bodo hrenovke popolnoma prekrite. Količina vode se lahko prilagodi glede na število hrenovk, ki jih nameravate skuhati.
 2. Segrevanje vode: Postavite lonec na štedilnik in vodo segrevajte na visoki temperaturi. Ni potrebno, da voda zavre, dovolj je, da je vroča.
 3. Dodajanje hrenovk: Ko je voda dovolj vroča, zmanjšajte temperaturo, da voda ne vre, ampak ostane vroča. Dodajte hrenovke v lonec. Nekateri raje predhodno zarežejo hrenovke, da se med kuhanjem ne razpočijo, vendar to ni nujno.
 4. Kuhanje hrenovk: Hrenovke kuhajte od 5 do 7 minut. Ni potrebno, da voda ves čas vre, saj lahko to povzroči, da se hrenovke razpočijo. Če imate raje bolj kuhan okus, jih lahko kuhate nekoliko dlje.
 5. Preverjanje pripravljenosti: Hrenovke so običajno že predkuhane, zato jih je le potrebno dobro segreti. Ko so na otip čvrste in vroče, so pripravljene.
 6. Odstranjevanje hrenovk: S pomočjo klešč ali vilice previdno odstranite hrenovke iz vode.
 7. Postrežba: Hrenovke postrezite vroče. Klasično jih postrežemo z različnimi prilogami, kot so kruh, gorčica, kečap, majoneza ali celo zelenjava za svežino.

Kuhanje hrenovk je hitro in enostavno, poleg tega pa je to jed, ki je priljubljena tako pri otrocih kot odraslih. So odlična izbira, ko potrebujete nekaj hitrega in okusnega.