Testenine

Zimska lazanja s kostanji

30 - 60 min

Priprava:

Zimsko lazanjo s kostanji pripravimo tako, da najprej olupimo krompir in ga narežemo na koščke. Prav tako na koščke narežemo kolerabo, zeleno on ali korenček. Mlado čebulo narežemo na tanke kolobarje. V ponvi segrejemo maslo in rastlinsko olje, dodamo čebulo in na hitro zapečemo, da porumeni. Nato dodamo zelenjavo in vse skupaj dobro popražimo. 
Nalijemo toliko zelenjavne juhe, da je zelenjava pokrita. Zelenjavo za nekaj minut popražimo, ampak ne skuhamo do konca. Začinimo po okusu s soljo, poprom, čilijem in posušeno zeleno.
Odstavimo s štedilnika in vmešamo svežo krešo. Kuhan kostanj lahko razpolovimo in umešamo.
Medtem segrejemo pečico na 180 °C. V eni posodi razpustimo maslo in vmešamo moko ter med počasnim mešanjem dolivamo mleko, da nastane kremasta omaka bešamel. Nato primešamo sveže nariban hren in začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Model dobro namažemo z maslom. Nalijemo nekaj bešamela ter ga porazdelimo po modelu. Položimo en sloj listov za lazanjo. Dodamo nekaj zelenjave in prelijemo z nekaj bešamela ter ponovno pokrijemo z listi za lazanjo. To ponavljamo tako dolgo, dokler ne porabimo vseh listov. Na koncu polijemo po lazanji še bešamel. Parmezan pomešamo z drobtinami in ga potresemo po lazanji.
Obložimo z nekaj kosmiči masla. Zimsko lazanjo s kostanji položimo v vročo pečico in pečemo 30-40 minut, dokler ne postane zlato rumena.

Sestavine:

1 zaitek listov za lazanjo (250 g)
250 g kostanja (kuhanih)
500 g krompirja
1 šop mlede čebule
1 kolerabi
1 zelena
2 korenje
čili (ali kajenski poper)
so s posušeno zeleno (ali sol)
poper
2 žlici masla
2 žlici rastlinskega olja
3 žlice kreša
masla (za model)
3 žlice parmezana
50 g masla
50 g moke
2 žlici hren (sveže naribanega)
500 ml mleka
sol, poper
muškatni orešček

Recepti iste kategorije:

Testenine Testenine z blitvo in slanino
Testenine Testenine po bolonjsko