Sladice in peciva

Sirova torta

> 60 min

Priprava:

Za sirovo torto nalomimo maslene piškote na kolikor je možno majhne koščke in jih razdrobimo s prsti. To najbolje naredimo tako, da damo piškote v vrečko za živila in jih povaljamo z valjarjem. Drobtine damo v posodo in jih po potrebi še dodatno zdrobimo z žlico ali zajemalko. Maslo počasi stopimo ter ga polijemo po piškotih. Dobro zmešamo in obložimo dno zelo velikega modela za torte (premer 28cm). V hladilniku pustimo počivati najmanj 20 minut. Pečico segrejemo na 180°C–200°C.

Jajca stremo, ločimo rumenjak in beljak. Beljaku dodamo ščepec soli in ga stepemo v sneg. Gladko vmešamo maskarpone, jogurt in koruzni škrob. Dodamo vanilijev in navadni sladkor ter nastrgano limonino ali limetino lupinico. Snegu postopoma dodajamo rumenjak in pazljivo premešamo. Maso nanesemo na tortino dno, damo v pečico in pečemo ca. 40 minut.

Kadar gre  v ameriških filmih za ljubezenske bolečnine, je ta torta pravi klaik. Tolažbo se išče v sirovi torti. Tudi brez ljubezenskih bolečin je ta recept za sirovo torto pravi hit.

Sestavine:

200 g maslenih piškotov
500 g sira mascarpone (ali mascarino)
150 g jogurta
3 jajci
100 g masla
limone (nekoliko naribane limonine ali limetine lupinice)
3 žlice sladkorja v prahu (ali kristalnega sladkorja)
2 zavojčka vaniljevega sladkorja
2 žlici koruznega škroba
sol
Število serviranj: 6

Recepti iste kategorije:

Sladice in peciva Jagodna torta z jogurtom
Sladice in peciva Biskvit za torto
Sladice in peciva Sadna torta
Sladice in peciva Skutina torta z borovnicami