Testenine

Ravioli z blitvo

30 - 60 min

Priprava:

Za raviole z blitvo damo moko na delovno površino in v sredini naredimo jamico. V posodi razžvrkljamo jajca in dodamo ščepec soli in olivno olje ter zmes vlijemo v jamico v moki. Počasi premešamo dokler ne dobimo prožno testo. Nato damo testo v hladilnik in pustimo počivati 30 minut.

Medtem pripravimo nadev. Z vilico zmečkamo kuhan krompir in primešamo kislo smetano. Olupimo čebulo in jo narežemo na majhne kocke, blitvo narežemo na trakove. V ponvi na nekoliko olja vse močno popečemo ter damo na cedilo, da se dobro odcedi. Če je blitva še vedno preveč mokra, jo še dodatno ožamemo z rokami.

Blitvo in jajca vmešamo v krompirjevo maso ter začinimo s solj in poprom.

Testo za raviole tanko razvaljamo in z večjim modelčkom izrežemo 8 krogov. Na vsak krog nanesemo zvrhano žlico blitvine mase. Rob premažemo z jajčnim beljakom, pokrijemo z drugim okroglim testom in raviole dobro zapremo.

Raviole kuhamo v rahlo vreli slani vodi ca. 3 do 4 minut. Raviole poberemo iz vode in jih damo v ponev z raztopljenim maslom. Raviole z blitvo posujemo z nasekljanim peteršiljem in jih postrežemo.

Namesto blitve lahko za raviole uporabimo svežo špinačo.

Sestavine:

300 g moke (tip 00)
3 jajci
1 ščepec sol
nekoliko olivnega olja
500 g blitva
1 čebule
2 žlici kisle smetane
2 srednja krompirja (olupljen in skuhan)
2 jajci
2 žlici olivnega olja
1 ščepec sol
1 ščepec poper
1-2 beljaki (za premaz)
2 žlici masla
1 žlica peteršilj

Recepti iste kategorije:

Testenine Testenine z blitvo in slanino
Testenine Široki rezanci s čemažem