Zelenjavne jedi

Krompirjeva tortilja s sirom

30 - 60 min

Priprava:

Za krompirjevo tortiljo s sirom olupimo krompir, ga narežemo na tanke rezine in počasi pečemo ca. 10 minut v zelo veliki (široki) ponvi, v vročem olju na srednji temperaturi (lahko uporabimo tudi dve srednje veliki ponvi). Medtem večkrat zaporedoma premešamo.
Med pečenjem narežemo čebulo na kolobarje, jo nato dodamo h krompirju in pečemo na srednji temperaturi skupaj z njim. Močno začinimo s soljo in poprom ter po želji z origanom.

Zmešamo jajca, solimo in popramo ter prelijemo preko krompirjeve tortilje. Pečemo na manjši temperaturi dokler se ne rahlo strdi. Pečico segrejemo na 200°C.
Paradižnik in sir narežemo na majhne kocke, zmešamo ter po želji začinimo s soljo, poprom in timijanom.

Krompirjevo tortiljo posujemo s kockami sira in paradižnika ter na hitro popečemo v pečici dokler se sir ne stopi. Tortiljo zato pustimo v ognjevarni posodi ali jo namestimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pred postrežbo tortiljo posujemo s sveže nastrgano baziliko.

K sveži krompirjevi tortiliji se izvrstno poda sveža solata. Na tej povezavi lahko najdete še več receptov za jedi iz krompirja.

Sestavine:

1 kg krompirja (ki se ne razkuha)
1 čebule
8 jajci
100-150 g ovčjega ali poltrdega sira (npr. ementalec, gauda )
2 pesti češnjevega paradižnika
sol
poper
origano (ali timijan, majaron,…)
5-6 žlic olivnega olja
bazilika (sveža, za posip)

Recepti iste kategorije:

Zelenjavne jedi Rižota s šparglji in brokolijem
Zelenjavne jedi Dušeno sladko zelje
Zelenjavne jedi Bučkini polpeti
Zelenjavne jedi Sladko rdeče zelje