Ribe in morski sadeži

File postrvi s kompotom iz breskev in čebule

15 - 30 min

Priprava:

Za file postrvi s kompotom iz breskev in čebule očistimo ter osušimo fileje postrvi in jih začinimo z grobo morsko soljo. Za skorjo zmešamo koruzne kosmiče z ostalimi sestavinami in začinimo z limoninim sokom, soljo in poprom. Ribje fileje položimo na namaščen pekač ter na vsakega namažemo nekoliko mase iz koruznih kosmičev. Fileje nekoliko stisnemo oz. sploščimo in jih pečemo v pečici ca. 15 minut na 170°C.

Za kompot iz breskev in čebule olupimo čebulo in jo narežemo na rezine. Čebulo, gorčična semena in sladkor prepražimo na olivnem olju, da ostekleni, ter zalijemo z belim vinom in ribezovim likerjem (Cassis). Kuhamo, da se tekočina nekoliko zreducira, začinimo s soljo, poprom in nekaj kisa. Breskve prepolovimo, odstranimo koščico in jih narežemo na debele rezine. Premažemo jih z olivnim oljem in na obeh straneh popečemo na žaru (ali v ponvi). Popečene breskve vmešamo v kompot tik pred postrežbo.

V globoki krožnik najprej damo kompot in nanje položimo ribo. File postrvi s kompotom iz breskev in čebule okrasimo s krebuljico in takoj postrežemo.

Fileju postrvi s kompotom iz breskev in čebule se odlično prilegajo ravioli z blitvo.

Sestavine:

4 fileji postrvi
100 ml olivnega olja
2 žlici sol (morske)
100 g koruznih kosmičev
30 g masla
1 limone
1 jajci
ščepec sol
1 ščepec poper
4 breskve
1 čebule
2 šalotka
400 ml belega vina
2 žlici sladkorja
2 žlici kisa
2 žlici Cassisa (ribezov liker)
1 žlica gorčičnih semen
ščepec sol in poper
olivno olje

Recepti iste kategorije:

Ribe in morski sadeži Suši z lososom
Ribe in morski sadeži Rižota z morskimi sadeži
Ribe in morski sadeži Škampi na buzaro
Ribe in morski sadeži Orada z žara