Sladice in peciva

Duhci za noč čarovnic

> 60 min

Priprava:

Za pripravo duhcov za noč čarovnic najprej vzamemo jajca in ločimo beljak od rumenjakov. V posodi brez mastnih madežev stepemo sneg iz beljaka, najbolje s paličnim mešalnikom, ki prav tako ne sme imeti mastnih delov. Ko se beljak že nekoliko obarva na belo, mu postopoma dodajamo manjše količine sladkorja.

Sneg stepamo dokler ne nastane svetleč in čvrst sneg. Če želimo preveriti, ali se je ves sladkor stopil, naredimo preizkus in s prstnimi blazinicami zajamemo nekoliko snega. Če ne občutimo več kristalčkov, je masa zadostno stepena.
Nato maso posipamo s koruznim škrobom in prilijemo kis ter dobro premešamo.

Maso damo v vrečko za okraševanje in duhce nabrizgamo na pekač obložen s pekovskim papirjem. Brizgamo v obliki kroga in v obliki stolpca.

Pečico segrejemo na 75°C in pečemo ca. 1,45 ure. Nato nadaljnjo uro ohlajamo v rahlo priprti pečici.

Z barvo za živila ali čokolado narišemo obraze na pačene beljake. Za oči lahko uporabimo tudi koščke rozin ali barvne mrvice. Tukaj lahko uporabimo našo celotno domišljijo.
Za še slajši okus, lahko duhce položimo na piškote ali biskvit. Nanje jih enostavno pritrdimo z marmelado.

Koruzni zdrob in kis učinkujeta tako, da je zunanjost duhcov za noč čarovnic čvrsta, notranjost pa penasta in mehka! Srhljivi in zanimivi užitek za noč čarovnic!

Sestavine:

3 jajci (samo beljak)
200 g sladkorja v prahu
1/4 žličke koruznega škroba
1/2 žlice kisa (belega)
Število serviranj: 30

Recepti iste kategorije:

Sladice in peciva Jagodna torta z jogurtom
Sladice in peciva Biskvit za torto
Sladice in peciva Sadna torta
Sladice in peciva Skutina torta z borovnicami