Sladice in peciva

Ananasov fondi

15 - 30 min

Priprava:

Za ananasov fondi vzamemo ananas iz pločevinke in prihranimo sok. Sok zmešamo z belim vinom. Rezine ananasa narežemo na majhne kose. Čili razpolovimo, odstranimo semena in 1/4 čilija na drobno narežemo. Ingver nastrgamo. Obe vrsti sira narežemo na fine drobne kocke ali pa ju naribamo. Koruzni zdrob zmešamo z mešanico ananasovega soka in belega vina ter zavremo. Med močnim in stalnim mešanjem umešamo sir ter pustimo, da se stopi. Pustimo rahlo vreti, dokler ne nastane lepa kremasta masa. Začinimo s curryem v prahu, ingverjem, čilijem in belim poprom. Maso nato vlijemo v posodico za fondi ter pustimo, da ananasov fondi nad grelnikom rahlo vre. V fondi namakamo pripravljeno sadje oz. dodatke po želji ter uživamo v prijetni družbi ob tem eksotičnem fondiju.

K anansovemu fondiju postrezite narezan svež kruh ali eksotično sadje. Tudi popečeni koščki piščanca ali kozice so odličen dodatek.

Sestavine:

350 g ananasa (iz pločevinke, lahko tudi svež, narezan na rezine. V tem primeru potrebujete še 220 ml ananasovega soka. )
200 g ementalca
400 g grojerja
80 ml belega vina (suhega)
4 žličke koruznega škroba
curry v prahu
poper (bel)
1 žlička ingverja (sveže nastrganega)
1/4 stroka čilija (pekočega)
Število serviranj: 4

Recepti iste kategorije:

Sladice in peciva Palačinke z orehovim nadevom
Sladice in peciva Bananina torta
Sladice in peciva Jagodna torta z jogurtom
Sladice in peciva Biskvit za torto